panik!

Satt nyss ute och kollade igenom min kalender, snart är det midsommar afton och då är det bara 10 veckor kvar tills bebisen kommer, HJÄÄÄÄLP! jag kommer dö :'/

lördag

hmm vad ska man göra idag då, nu gå upp och äta frukost, sen hjälpa älskling med båten, sen ringa pannis och se vad hon ska göra, är hon upptagen ska jag köpa mig en massa godis och kolla OC ;D det va lite av min planering för dagen, intressant visst? hehe..

trött, grinig och har ont...

Evigt detta gnäll... men kan inte rå för det. känner mig jätte grinig, min bebis vägrar sluta växa så de känns som jag ska spricka och så är jag förbannat trött, nej slut på detta gnäll för nu ska jag hämta mer isbitar och sen gå ner och lägga mig och kolla på en Wallander film. Det blir i ensamhet för min älskling ska ut och roa sig ikväll, det är han värd!

besatthet pga graviditet

Som ni säkert alla vet kan man få så konstiga saker för sig under graviditeten, jag har två speciella grejer jag gör och det första är Tuggar isbitar hela tiden och så är jag totalt förälskad i Handsprit, ja alltså inte att äta såklart utan att smörja in händerna, och de luktar ju helt fantastiskt gott, man kan ju lukta hur mycket som helst  :P ja ni kanske märker hur mycket jag gillar de. förhoppningsvis går det över  hehe..

unga mamman Kim.

satt precis och läste om en tjej som va 19 år när hon fick sin son så här berättar hon om hur det va att vara blivande ung mamma. väldigt intressant, tycker verkligen ni ska läsa denna!

KIM KARLSSON , 22, bor i Stockholm med sin pojkvän och två barn. Hon arbetar i ett stall. Hon hoppas få minst ett barn till och drömmer om ett litet hus med stor trädgård där barnen och katterna kan springa på gräsmattan.


Medelåldern för förstföderskor är 29 år i Sverige. Kim var 19 när hon fick sonen Morgon. I dag har hon även sonen Walter, 3 månader.
Två saker är svårt som ung förälder: ekonomin och andras negativa attityder.
Det berättar i dag KIM KARLSSON, 22, som var 19 år när hennes son Morgan föddes.
- Det finns en mall för hur man ska göra och leva. Jag tror att många yngre som blir gravida inte ens känner eller tänker efter, för alla i dag tar bara för givet att de ska göra abort.

Jag var 18 år när jag blev

gravid. Pappan var 17. Vi läste in gymnasiet båda två. Jag hade aldrig tänkt att jag skulle få barn tidigt. Men när jag upptäckte att jag var gravid kände jag en viss glädje, jag var nyförälskad i Morgans pappa och kände att vi nog skulle klara det här. På ungdomsmottagningen tog de för givet att jag skulle göra abort. Jag trodde att min mamma skulle bli glad, men hon sa att jag skulle tänka efter noga och tyckte att jag skulle göra abort. Men det känns som hon har rätt att lägga sig i mitt liv, hon är min mamma.

 

Men plötsligt hade alla

rätt att lägga sig i mitt liv. Alla tyckte att jag skulle göra abort. Alla sa det kommer inte gå, du kommer inte klara det. Alla sa att man ska jobba och resa först. Alla sa att mitt liv skulle ta slut. Men livet för mig är inte att vara ute och festa. Jag vill ha en stor familj, jag är själv född i en stor familj. Det är framförallt två saker som gör det svårt att vara ung mamma: ekonomin och andra människors attityd, där är det lätt att känna sig ensam. Många ungdomsmottagningar tar för givet att unga ska göra abort. Man får inte en chans att tänka själv. Jag bytte från ungdomsmottagningen till en annan mödravårdscentral eftersom de hade en sådan attityd. När mamma väl förstod att jag hade bestämt mig stöttade hon mig helt och var även med på förlossningen. Pappa var jätteglad och stöttande helt tiden, vilket förvånade mig.



Det var mycket skvaller

där jag bodde när jag blev gravid. Alla kände alla och jag ville bara därifrån. Alla negativa kommentarer och attityder gjorde att jag blev envis och arg och tänkte att jag skulle visa att jag klarade det. Det födde väldigt höga krav på mig själv. Det var som om alla runt om ville att jag skulle misslyckas, de ville kunna säga "vad var det vi sa". Det gjorde att jag med mitt första barn inte vågade be om hjälp eller någonsin klaga. Jag satte väldigt stor press på mig själv att allt skulle vara perfekt. Vagnen fin och allt i ordning och rent. Det var kanske de höga kraven som också gjorde att det tyvärr tog slut mellan Morgans pappa och mig.

 

Med mitt andra barn tänkte

jag inte så längre. Walters pappa brydde sig inte om andra människors attityder, och även jag släppte på kraven. Jag är glad att det finns sådana killar. Jag tycker att man borde hjälpas åt ännu mer, det är bra med stöd. Men i början kände jag att jag inte fick be om hjälp och ta emot stöd ens från mina föräldrar för då skulle folk tycka att de hade fått rätt. Nu arbetar jag och min mamma tillsammans. Vi driver ett stall tillsammans och jobbar där med hästarna och barnen kan följa med. Många tycker att man måste vara utbildad för att få barn, men det behöver man inte. Man kan ta hand om och älska sitt barn även om man inte har utbildning.

 

 

Största problemet förutom

människors attityd är ekonomin. Det är svårt. Nu är det så stor diskussion om att man måste höja taket i föräldraförsäkringen. Jag tänker att man borde vända på det. Man talar alldeles för lite om att man borde höja lägstanivån. Nu är lägstanivån 180 kronor per dag, sedan är det skatt på det. Och för att inte behöva sätta in barnen på förskola så tidigt försöker de flesta att inte ta ut alla dagar i veckan. De flesta unga har dessutom svårt att få egen bostad. Vi har inte något förstahandskontrakt, och får inte bostadsbidrag eftersom vi inte har något "riktigt" kontrakt. Det skulle betyda otroligt mycket om man höjde lägsta nivån.

 

 

Både jag och Morgans pappa

hoppade av våra gymnasieutbildningar för att hinna jobba och få upp våra SGI så att vi skulle få mer i föräldrapenning. Men vi lyckades inte och fick ändå bara lägsta. Hade jag inte hoppat av, hade jag haft min gymnasieutbildning nu och det hade varit bättre för framtiden. Det hade varit lätt att plugga då, men de månaderna är svårare att läsa in långt i efterhand. Jag säger inte att man ska ha lika hög föräldrapenning som dem som har jobbat, men jag tror att många känner sig tvingade till abort trots att de skulle vilja behålla barnet för att det inte funkar ekonomiskt. Många längtar efter barn men skaffar inte. Jag känner äldre som inte har barn, men gärna hade velat, kanske väntade de för länge och har haft svårt att bli gravida. Det känns som om hela samhället i dag går ut på att man ska vara 17 - 18 år i minst tio år när det gäller utseendeideal, man ska plugga länge, vara ung och fräsch och festa och resa länge. Det är som om man ska leva kvar. Allt är väldigt tydligt hur man ska leva sitt liv. Det är svårt att gå emot strömmen, man passar inte in.

 

 

Det är stor skillnad

mellan unga och äldre mammor. Vi unga har inte gått och väntat och längtat och byggt upp massa förväntningar och föreställningar hur det ska och måste vara. Vi tar mer saker som de kommer. Vi är inte lika nojiga och går mer på känsla. Nackdelen med att få barn tidigt är att det blir lite ensamt. Jag umgås mest med andra unga föräldrar. De äldre pratar mest om att de ska renovera sina badrum. De unga utan barn har man inte mycket gemensamt med heller. En del unga mammor vill inte gå till "unga mamma"-grupper för att de inte vill att folk ska särbehandla dem för att de är unga, de vill vara som alla andra och vill inte att folk ska tycka synd om dem. Man ÄR olika. Vi är en annan generation, jag vill inte leva som om jag är 35 bara för att jag har barn. Målet är inte att alla måste ha barn och ska få barn tidigt, men jag tycker att det ska vara valfritt. Det är det inte i dag. Det finns en mall för hur man ska göra och leva. Jag tror att många yngre som blir gravida inte ens känner eller tänker efter, för alla i dag tar bara för givet att de ska göra abort.

 




Tack allihopa!

Nu låter de som om jag tror jag är värsta megabloggaren men de är verkligen inte så :P men verkligen stort tack till alla som läser och komenterar min blogg! jag trodde ingen skulle läsa den men de är faktiskt förvånadsvärt många! Super kul tycker jag !

lite som är Inhandlat

Hittade den här ursöta lilla tröjan på H&M häromdagen för bara 50kr så va tvungen att köpa den!
och snuttefilten som jag blev så kär i, om lillkillen gillar den lika mycket som jag blir de en favorit :)
Och såhär ser vagnen ut fast den är mörkblå över hela med vit inuti :)
Hur mysig tröja som helst, jätte mjuk och varm som han kommer kunna ha när han är tre månader på vintern.
Det är några av de sakerna som jag har köpt :) men mer behövs ju såklart ;)

Hannah <3 Hanna

Världens bästa vän ! :D


Här får du svaret på din fråga vem du nu är.

Såg att någon kommenterat att jag både röker och dricker under min graviditet och frågade hur jag tänker, såhär är det. Röker gör jag inte längre, insåg att det absolut inte va alls bra så de slutade jag helt med! sen att jag har snuttat på 2 glas vin under 6 månader är absolut inte farligt, vin kan man dricka en liten mängd av under graviditet, och när jag har tagit ett glas vin har jag bara drucket kanske en femtedel av glaset, så jag är inte en så känslokall och dum mamma som du kanske tror :)
och jag vill bara understryka att även fast jag har haft mycket problem under min graviditet så har lillkillen alltd mått ortoligt bra, sist jag va på koll så vart läkaren helt chockad över hur bra och jämn hans puls och kurva va.
föresten, den som kommenterar med namnet Jm, jag är jätte nyfiken på vem du är så om du vågar berätta de så vill jag gärna veta :)

Jag älskar dig!

Mitt hjärta och mitt livs stora kärlek! utan dig är jag ingenting. låt det för alltid vara du och jag sötnosen min!

Är det fel att älska "svensk billig film"?

Jag bara älskar alla dom här svenska drama och komedi filmerna, men min pojkvän tycker jag är helt ute och cyklar. själv sitter han och tittar på dom allra dyraste action filmerna på engelska lixom som man själv inte fattar ett skit av eftersom han envisas med att inte ha text.  fast jag kan ändå inte se en film utan att somna :P har i alla fall sett Wallander Vålnaden idag och tycker inte den va lika bra som Arvet som är filmen efter den, men den hade ett riktigt spännande slut :) älskar verkligen Wallander filmerna!

barnvagn

Köpte en barnvagn igår :) på blocket ifs men den va väldigt fin och verkligen pris värd, sen kanske de händer att vi kommer vilja ha en lite dyrare men de får vi ta då i sånna fall :P bild på den kommer lite senare idag :)

Skitdag!

En riktig skitdag måste jag säga. så dåligt väder och orkar verkligen inte åka till skolan, visserligen får jag inte ens de eftersom jag har lovat läkaren att vila pga alla sammandragningar, men ska ändå försöka gå så mycket jag orkar men jag är verkligen super trött nu :S kämpar på med blogg inlägg hela dagen istället, och lite film där i mellan kanske :)

trötter

att traska runt med 14 extra kilon typ Bara på magen är sjukt jobbigt ! det gör mig grinig och trött, hela tiden är jag trött, jag kan lägga mig ner var som helst och bara somna. pojkvännen som jobbar hela dagarna är inte ens lika tröt som jag :S jag vill bara vara pigg nu så man orkar ta sig ut och fixa alla saker man måste !

Bebisar jobbigt eller kul?

Är det verkligen så jobbigt som folk beskriver det att ha barn? man hör ju saker från alla håll tex, jag har inte gått ut på 1,5 år. jag har inte hunnit sminka mig på flera månader. jag har inte ork till någonting. jag vill bara åka hemifrån.

hur tänker dom då? jag ser det mer som en kul utmaning, nu är jag ifs helt ovetandes av hur det är att ha barn men man har ju en känsla i kroppen ändå.  vad tror ni? är de bara eländigt eller är de bara så man säger för folk ska tycka synd om en?

jag är helt förstående om en mamma med två små barn säger att det är jobbigt, för varje gång jag ser en mamma gå med två skrikande barn vill jag bara skratta och njuta av att det inte är jag :P låter väldigt elakt men det är sanningen :P  men enbarns mammor, herre gud skärp er så jobbigt kan det väl inte vara ? eller :O

Lägenhets letande och thailand lyx

hur svårt ska det va att bara flytta någongång? jag och hanna har suttit och powerkollat andrahands lägenheter nu och har hittat några bra faktiskt som jag har mailat :) sen mitt i allt letande hittar hanna en lyxig lägenhet i thailand som man kan hyra i två veckor, så snart reser vi bara så ni alla vet, i höst ligger jag och hanna och glassar i solen och bara tänker på oss själva i thailand! nu tänker ni säkert " men du ska ju bli mamma snart", fullt medveten men jag har ju varit så smart så jag har valt en sån bra pappa till mitt barn som gärna ställer upp <3 


Trötttttt...

Som ni kanske märker har det varit dåligt med inlägg, det ber jag om ursäkt för men jag är så jäkla trött, jag har varit i farsta med mamma idag och nu är jag ännu mer helt slut, senare ska jag hjälpa jimmy att hämta sten i tumba(fråga mig inte varför)  sen blir de lite övningsköra och sen sova sova sova. pusssss

Att vara gravid.

Finns ju så mycket både positiva och negativa saker med att vara gravid. några saker jag kommer på. vad skullle ni tyckt va positivt och negativt ?

+                                                                        -
alltid prioriterad först                                    ingen alkohol
inom säkerheten.                                           ingen tobak
mysigt                                                           går upp i vikt
spännande                                                     får massa bristningar
blir som ett barn igen                                      ont i ryggen
får massa uppmärksamhet :P                          sjukt läskigt att föda

Bebis

Nu när jag satt här så kände jag att de fattades något i min blogg, sen kom jag på vad det var, en bild på min lilla bebis såklart, 16 veckor gammal kille <3 munnen öppen och mammas näsa :)<3

Mysigt men ständigt orolig

Igår var jag på fest, jätte trevligt måste jag ändå säga med tanke på att jag varken kan dricka eller har varit ute på länge. många frågade om jag tycker det är mysigt att vara gravid, ja självklart är det jätte mysigt men det är den där ständiga oron som mammor får som redan kommit, gick och skyddade magen bland allt folk, och va man än gör på dagarna så tänker man ju bebisen i första hand och oroar sig över hur det mår och hur det kommer bli sen, men återigen så är de självklart att det är jätte jätte mysigt :) <3

Käraste.

Jag älskar dig utav hela mitt hjärta <3

Vecka 23 + 5

Vakna omfamnad av min älskade pojkvän, sen stiger man upp och ser det fantastiska vädret ute, så jag gjorde mig en kopp te och nu sitter jag ute på balkongen och bloggar och dricker te, fantastiskt! Senare blir det nog att gå på en promenad runt sjön, kan vara bra så min lilla bebis kan få sova lite, han bara sparkar och sparkar hela tiden och han brukar kunna hålla sig lugn när man är ute och vandrar :) nu ska jag gå ner och väcka min käraste så vi kan hitta på någonting, Puss

Tack

Tack Hanna för att du fixat min blogg helt otroligt bra! SUPERFIN tack sötnos <3

http://hannosch.blogg.se

Gulligt

Napphållare är ett måste ! det är ju så himla gulligt. jag gillade giraffen mest, en sån ska inhandlas.
kommer också från teddykompaniet.se från serien diinglisar Wild.



Längtan. vecka 23 + 4

Nu är de bara längta och längta och vänta och vänta, jag vill ha min bebis nu nu nu. varför ska de ta så lång tid, nu är de ca 16 veckor kvar till förlossning. ibland känns de jätte skönt att de är ett tag kvar bara för jag är så rädd för förlossningen men jag vill ändå att de ska hända nu på sekunden. ska till barnmorskan i veckan för att veta om jag kan föda naturligt eller måste göra kjesarsnitt, berättar direkt när jag vet, om de blir kjesarsnitt så vet jag ju precis när de e dags för att föda :) <3


Kom nu mammas bebis <3

drömmar under graviditet.

Drömmarna måste va ett av de jobbigaste när man är gravid.. ni kan inte ana vad man har för konstiga drömmar, inatt drömde jag att någon skulle döda min bror och sen drömde jag att jag fick missfall, det va det absolut värsta jag drömt i hela mitt liv, jag behöver bara tänka på de för att börja gråta. Det sägs ju faktiskt att det är vanligt att man kan drömma att man föder katter, tack och lov har de inte hänt mig än peppar peppar.. hehe. många sjukt roliga drömmar men de kan verkligen bli riktigt obehagliga. dröm bara bra drömmar allihopa, de ska handla om prinsar och prinsessor och bara sluta bra :D


Sweeeeet dreams <3

svårt att bestämma namn.

Jag och min pojkvän har otroligt svårt att komma på ett namn på vår lilla kille som kommer, vi är JÄTTE öppna för massor av förslag ! :D <3

Hur stor ska du bli unge ?

Tyckte de va dags för en ny bild på magen och jag förvånar mig själv efter varje bild, magen är GEGANTISK! hur mycket ska du växa unge? :P  jag va själv så liten så liten när jag föddes men den här lilla killen tänker bli en jätte bebis, kanske på ett sätt är bra så han inte är så liten och klen när han har en pappa som är lite galen :P
diskuterade det här med orsa vecka 11 nästa år, då är våran lille kille bara drygt 6 månader och då vill min pojkvän att han ska ställa sig på ett par skidor, nja vi får väll se vad han tycker då men jag gillar inte den idéen. 

Gudmor till barnet och allra bästa vän till mig!

Gudmor till min älskade bebis och min allra bästa vän! Vad som än händer kommer jag alltid finnas där, helt rakt på sak så klarar jag mig inte utan dig. För alltid ska jag vara din bästa vän <3
jag vill bara att alla ska veta vilken helt fantastiska människa det här är, en sån vän som alltid kommer stanna kvar <3
Finns inga ord som kan förklara hur mycket jag verkligen Älskar dig<3

TeddyKompaniet.se

Fastnat som tusan för teddy kompaniet sen jag va på kryssningen och såg alla ursöta barnsaker, häåär är några jag satt upp på Köplistan ! :) just de här kallas Diinglisar.
Speldosa
'
Tofflor
Filt
Tuggleksak
Clips
Nappar
Och Snuttefilt men den har jag redan köpt, köpte kaninen för den va sötast :)

Tobak under graviditet.

Min käre pojkvän satt och läste en text för mig igår om rökning under graviditet, det fick mig att börja gråta, tänk va tobak kan skada en människa, speciellt en sån liten oskyldig människa. såhär stod de.

Tobak under graviditeten

Om du röker eller snusar när du är gravid får fostret i sig många skadliga ämnen. Det kan leda till att fostret växer för dåligt eller till och med dör. Det är inte lätt att sluta när man är beroende, men du kan få hjälp.

Om du har tänkt sluta röka eller snusa, så är det bra att göra det när du är gravid. När du röker eller snusar får du i dig många skadliga ämnen som tas upp av blodet och når fostret via moderkakan och navelsträngen.

Fostret får till och med i sig större mängd än mamman av vissa ämnen, till exempel kolmonoxid och nikotin. De flesta av tobaksrökens ämnen passerar fritt över till fostret. Nikotinet, som även finns i snus, gör att blodflödet i livmodern och moderkakan minskar och fostret får mindre syre och näring.

Försämrad syreupptagning

Kolmonoxiden som finns i cigarettröken gör att blodets syreupptagningsförmåga försämras hos den som röker. Om rökaren är gravid får fostret också i sig kolmonoxid. Fostrets blod tar upp dubbelt så mycket kolmonoxid som mammans och gasen stannar dessutom kvar längre hos fostret.


Underbar Onsdag.

Vaknade ca kl. 9 och gick upp och åt frukost och kollade på ett avsnitt av komissarie Winter, sen åkte jag in till stan och  satt på Snaps och tog ett glas vin med fina vänner, där ifrån blev jag och min älskade bästavän Hanna upphämtade av hennes pojkvän i båt :) Supermysigt! Vet inte varför men har fått små funderingar över hur min lilla bebis mår där inne, skulle gärna vilja ha en ytterlig bekräftelse på att han mår bra, det är ju alltid skönt att vara säker. Nu blir de fortsatt mys med Hannis framför våra laptops :)



Vecka 23 + 1

Går in i ny vecka varje måndag så jag gick in i vecka 23 igår. Jag har gått upp något fruktansvärt mycket i vikt, innan jag vart gravid vägde jag dryga 48kg nu väger jag 62kg och är 94cm över naveln, min barnmorska sa när jag va där för en vecka sedan att min bebis va "lite stor" men att han säkert skulle stanna till i växten snart och bli normal stor och det hoppas jag verkligen :)

Bestämt mig för att skriva om min graviditet.

Äntligen bestämt mig för att göra ett försök i att blogga om min graviditet, för min egen skull och för jag vet hur kul det kan vara att följa någons graviditet. Har ju prövat bloggandet förut men inte varit så bra på de men nu har jag ju något riktigt spännande att skriva om, nya saker händer hela tiden och det finns så mycket fina bebis saker att visa. jag hoppas jag lyckas bättre den här gången, vi får hålla tummarna helt enkelt! <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0