förväntansfull

Har inte hört så mycket mer från Hannah idag, frågade bara lite tidigare på dagen hur det gick och då verkade allt bara fint, om hon öppnats mer visste hon inte men hon trodde det.
Dock så smsade jag henne för ca en timme sen och skrev att hon skulle höra av sig om hon inte höll på att föda.
Hon har inte hört av sig än iallafall, jag hoppas hon hör av sig med engång efter! Tror hon gör det.

Stckare det kan inte vara skönt, men ändå vilken upplevelse! Jag längtar efter mitt kära gudbarn.

Jag och Amanda tänkte kanske åka dit imorgonbitti innan skolan, vi börjar 20 i 12 så, åh jag hoppas hon har fått honom då, men det borde hon ju ha fått!





Vill seeees <33
/ Hanna

då va det dags

Hannah ligger nu inne på förlossningen och har öppnat sig 2 cm, så idag kommer lillkillen äntligen till världen! :)
Kul hoppas på att hon ska höra av sig fortast möjligt. Skriver kanske uppdatering senare efter skolan om jag fått reda på något mer!

iiiiiiiiiiiiiiihhhhhhh :D:D:D:D



/Hanna

Godnatt allesammans

Nu är vi hemma igen efter middag hos Madde och Håkan, mycket trevligt! har inte så mycket mer att skriva nu förutom att jag måste berätta att jag har börjat läsa boken och den är så spännande, vill inte sluta läsa.. så nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa ända tills jag somnar. godnatt allesammans  <3

Den härligaste nyheten!

Som jag sa i förra inlägget har jag ju fått en jätte härlig nyhet som jag inte riktigt visste om jag fick avslöja :) men det fick jag och här är den :D

Det här är min underbara vän Maddes lilla bebis, hon var på ultraljud idag och fick veta att bebisen är helt frisk och att det är en liten pojke :D så nu har vi snart små små pojkar båda två :D eller i alla fall om ca 3 månader :D Helt fantastiskt, leendet på mina läppar kommer nog sitta där några dagar framöver :D

hemma igen!

Nu är jag hemma igen efter att ha varit hos barnmorskan, det gick superbra! Allt såg bra ut och fick svar på bäckenmåtten och de visade att jag kommer kunna föda naturligt som vilken normal kvinna som helst :D så lättad och glad, så jag köpte faktiskt lite godis att fira med :P och så hittade jag en bok som jag tänkte börja läsa, har känt mig så sugen på de på sista tiden, det är så harmoniskt att bara lägga sig i sängen med en kopp te och läsa en riktigt spännande bok. den handlar om en liten kille som de misstänker blir misshandlad hemma, men när de förstår vad som egentligen händer är det mycket allvarligare än det kunde ana, låter de inte hur spännande som helst ? Nej nu ska jag börja läsa<3

fick nyss en jätte härlig nyhet :D  så fort jag vet om jag får så tänker jag avlsöja den här i bloggen ! jätte glad :D <3


uppdatering av gissningar

Madde:     1 september
Natta :      2 september
Anonym:   3 september
Moa :        4 september
Jennifer:   5 september (beräknat datum)
Zarah:      6 september
Anonym:   7 september
Cissi:        8 september
Hanzzo:    10 september

Fortsätt gärna gissa :D

vad är det som händer?

Kan ju säga att det här inte är min turdag, jag kan inte ens greppa någonting med händerna allt bara glider ur och hamnar så långt ner på golvet, och att böja sig är itne de roligaste... imorse klockan 6 när jag va uppe och kissade kom jag på att jag skulle till barnmorskan idag så dit är jag påväg nu, puss påer ! <3

god kväll !

Nu har jag kommit hem efter firandet av min kusin och sitter och kollar lite bostadsrätter ifall vi skulle vilja flytta :) skulle ju vilja bo i huddinge! känner mig helt slut men ändå på ganska bra humör, nu blir det film mys med min älskling och sen läggdags skulle jag tro. puss !

Söndag 7 dagar kvar !

godmorgon, idag är det 7 exakt en vecka kvar till beräknat datum! lite spännande är det nu hela tiden för det kan ju verkligen komma igång vilken sekund som helst. men inatt har jag kunnat sova hela natten nästan, har bara vaknat ett fåtal gånger av att jag legat obekvämt men annars har natten varit bra, idag är det en del som ska fixas men ska också till min kusin som fyller år. så vi höres senare, kan bli dåligt med inlägg idag, ska göra så gott jag kan ! pussss <3

godnatt

Nu ska man äntligen försöka sova efter ännu en omtumlande dag. inatt var jag ju vaken nästan hela natten, hade inte speciellt ont jag kunde bara inte sova :S de säger ju att de är för kroppen ställer in sig på att kunna vara pigg på natten när barnet behöver mat och kärlek och så :) nu ska jag och min kärlek bara lägga oss och små prata i sängen en stund innan vi ska sova för vi ska nämligen upp tidigt imorgon, mycket att fixa med såhär nu innan man ska bli familj! allt måste ju vara perfekt till vårat älskade lilla kärleksbarn! <3 godnatt på er !

tiden kan gå olika fort, tro mig..

tiden är den samma men jag lovar er att tiden kan kännas mycket längre än vad den är ibland och ibland kan tiden verkligen inte räcka till, imorgon är det 1 vecka kvar till beräknad förlossning och när jag ser tillbaka på min graviditet kan jag inte riktigt avgöra om den gått fort eller långsamt, har hela tiden sagt och intalat mig själv att tiden gått väldigt långsamt men ändå sitter man här nu med bara 7 dagar kvar och ändå inte kan säga så mycket om de här 9 månaderna som gått. det är underligt det där med tid... men lite spännande också :)
snart har tiden gjort oss till en liten familj <3

lite gissningar har kommit in

Madde:     1 september
Natta :      2 september
Anonym:   3 september
Moa :        4 september
Jennifer:   5 september (beräknat datum)
Zarah:      6 september
Anonym:   7 september

dagen blev bättre tillslut

nu känns allting lite bättre, smärtan har avtagit en del så vi får hoppas den håller sig borta ett tag så man kan få hinna hämta lite nya krafter, för som det är nu är jag helt slut. ska precis ta med mig filten och kudden till soffan och mysa ner mig framför tvn. vad ska ni göra ikväll mina vänner?

gissa gissa gissa!

Nu är det 8 dagar kvar till beräknat datum, gisssa nu då allihopa på ett datum så får vi se vilka som har rätt :)! det skulle jag tycka va kul! gissa gissa gissa gissa ! (beräknat datum är den 5 september)

USEL DAG !

det är inte lätt alltid, fyfan min dag rent ut sagt suger! har så sjukt ont och bara är arg på allt och alla och bölar varannan minut, fyfan ska det va såhär? ÄCKLIG LÖRDAG FAAAAAN !

vill bli smaaaal

Det finns inga ord för hur mycket jag saknar min gamla kropp, man inser som sagt inte vad man har fören det är borta, längtar efter att få komma i mina snygga jeans jag inte kunnat använda på 7 månader nu ! åhhhh jag vill ha min gamla kropp tillbaka, KOMSI KOMSI !

höst mys <3

Ser dom inte helt underbara ut, dom önskar jag mig. Tack mamma (a) <3


god dag fredag !

God dag allesammans, i morse vid 5 tiden vaknade jag i panik av förvärkar, slog till Jimmy så han skulle vakna och jag satt och knep hans hand, han sa att jag skulle pröva att gå upp och gå lite, så jag gjorde de och kände verkligen hur långt ner han har sjunkit, förvärkarna har fortsatt så vi får väl se om de avstannar eller om det är dags nu, ont som F*N har jag i alla fall. rädda är vi också både jag och Jimmy, rädda på ett bra sätt :) vore ändå skönt om ha kom nu i helgen för då är ju Jimmy hemma och nära till hands hela tiden istället för att jag ska va själv och få panik och så tar det 20 minuter för honom att komma hem. nu ska jag försöka vila lite eftersom jag inte sovit mycket, är så sjukt trött, hör av mig senare. puss puss <3


lilla lilla bebis <3

Svar på tal !

Vad fick du skadestånd för?
svar: Jag och en killkompis till mig råkade ut för en rätt ordentlig moped olycka. orkar inte berätta några detaljer men så va det i alla fall.

mmm man får passa på nu ;)

gick precis en liten promenad och köpte mig lite godis :P tänker passa på att smälla i mig massa onyttigt innan jag ska bli snygg och smal igen :) tänkte ladda ner en film också, någon som har några bra filmförslag?

torsdag 38 + 3

Igårkväll va det väl egentligen tänk att jag skulle kollat på tv sen gått och lagt mig men istället för allt det tog jag mig upp ur sängen och tog mig iväg till Hanna, vi drack te och undrade vart Hannas pappa Clas var, hehe lite skämt som bara jag och Hanna fattar  :P men men sen blev jag hämtat av min älskling som hade köpt med sig mat och en jätte fin bukett rosor, tack älskling <3 idag har jag ännu inga planer, vi får se vad som händer och fötter helt enkelt !

Ni har gjort det igen <3

Igår vart det nytt läsar rekord, fan va kul ! <3

god kväll !

Godkväll allesammans ! precis kollat klart på en film, den sög :S och fick nyss reda på att min pojkvän ska jobba hela natten igen.. inte så kul. så det blir en ensam kväll. tänkte kolla wipeout klockan 8 och efter de är det livet på bb. sammandragningarna är fortfarande väldigt täta och obehagliga, vissa gör ondare än andra, hoppas ändå jag inte ska föda inatt eller nått för jag är redan helt slut :/ hoppas man får sova inatt ! puss på er !

frågestund

Idag tänkte jag att vi skulle ha yttligare en frågestunds dag, ni frågar och jag svarar !

du och barnet vecka 38

Du: När som helst är det dags. Ca 4% av barnen föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. 92% föds alltså mellan vecka 38 och 42.


Bebis: Nu kan bebisen öka i vikt med nära 30 gram per dag. Barnet väger ungefär 3,2 kg och är ca 48-49 cm.

onsdag 38 + 2

Idag är det onsdag och jag har 11 dagar kvar till beräknat datum. tiden går hyfsat långsamt nu men man känner verkligen hela tiden hur kroppen övar sig inför förlossningen, det spänner och det drar och värker för jämnan. funderar på att börja käka min järn medicin igen eftersom jag är så himla trött hela tiden, men dom har ju sina nackdelar :S  men jag vet ju hur dåliga järn värden jag har så borde nog ta dom ändå så jag orkar med förlossningen. Ligger här och funderar på vad man ska hitta på idag, Älskling jobbade hela natten så det verkar som om han är ledig idag, eftersom att klockan är halv 12 och han ligger fortfarande och sover här brevid mig, skulle vara mysigt om han va hemma hela dagen <3 Jag tror inte ni fattar hur mycket man kan längta efter någonting så mycket som en liten bebis som man bara väntat på att få hålla om och titta på i 9 månader. Jag vill verkligen inte vänta längre nu! sitter och pratar med magen hela dagarna och frågar om det inte är dags för en liten bebis att visa sig snart.. mest av allt vill jag ju att han ska komma nu men det vore ändå lite kul om jag fick behålla honom  magen i helgen för ska till min kusin som fyller år  och det är typ ingen i min släkt som sett magen så de skulle vara lite skoj<3 nu ska jag lägga mig och hålla om min älskling ett tag innan jag ska gå upp och äta lite frukost, puss !

...

kan inte sova :/

Sov gott !

nu har jag sammandragningar ca var 5e minut, blir nog ingenting ändå, vi får helt enkelt hålla ut lite till ! nu ska jag försöka sova ! sov sött <3
12 dagar kvar :) <3

är det nära nu?

idag har jag fått två riktigt ordentliga förvärkar, jag visste inte vad jag skulle ta vägen, ville bara skrika och höll andan.. usch det här gör mig bara nervös och rädd.. sammandragningar varannan minut, inte kul.. får se om det händer nått inatt för det blir alltid värst på natten.. ska försöka slänga in ett inlägg om jag åker in men de gör jag säkert inte för är han lika envis som mamma och pappa går han nog över tiden :P puss på er !

namn

vi hade ju redan bestämt namn till bebsen men nu börjar vi fundera om, tycker ni det ska bli en liten Benjamin eller en liten Elvis ?

Tisdag

godmorgon, vaknade nyss av att jag verkligen inte kunde ligga bekvämt :S har sovit jätte dåligt inatt .. vart inget åka hem till brorsan igår så jag tänkte försöka orka det idag istället. jag har verkligen ingenting att berätta :S fråga lite fråger som jag kan svara på så vi får lite fart på den här bloggen !

Måndag vecka 38+0

idag har jag gått 38 fulla veckor i min graviditet och jag sitter i sängen och har jätte mycket sammandragningar, har aldrig haft såhär mycket, dom är inte smärtsamma men dom är obehagliga och kommer ofta. snart ska jag nog åka hem till min bror en sväng och se hur han har det. sen ikväll ska jag nog titta på fångarna på fortet och efter de en film sen sova. puss <3

en söndags kväll

Sitter i sängen igen.. har precis varit med Hanna en stund, vi tog en promenad och en kopp te :) skönt att få prata lite med någon som alltid, oavsett förstår en. nu har jag laddat ner filmen UPP ! tror den är jäkligt bra faktiskt och jimmy har velat se den länge. köpt massa onyttigheter också som jag tänkte unna mig själv! och nu är man lättad efter att äntligen fått tag på min kära vän som varit försvunnen hela helgen :O får inte hända igen.. hehe <3

Söndag 14 dagar kvar

hej allihopa, idag är det söndag och det är 14 dagar kvar till beräknad förlossning! tror aldrig 14 dagar någonsin kommer gå lika sakta som dom jag har framför mig.. idag ska jag nog bara fortsätta äta godis, ha flera förvärkar och titta på film <3 känner mig urdålig som lägger in så få blogginlägg men tror det blir bättre nu i veckan !

lördag/ kräftskiva

idag är det minsann lördag och något helt otroligt skedde idag, min vän terese fick sin lilla dotter idag mitt på dagen! hon har redan skickat en bild, en liten sötnos va de allt! så nu är det inte mycket som kan förstöra min dag  :) föresten gissade jag rätt på datum :)  just nu sitter jag i sängen och skriver men annars fiskar vi kräftor nere vid vattnet och snart ska vi äta massor med kräftor och annat gott ! hoppas jag kan slänga in ett till inlägg under kvällens gång, kanske någon bild också? åh nu när den lilla sötnosen kommit till världen vill jag ju ha min lilla sötnos också ! hoppas snart <3

film

Ligger i sängen alldeles ensam och laddar ner en film jag snart ska titta på, änglavakt.. den verkar lite sorglig men ändå bra.. vi hörs senare eller imorgon puss <3

dåligt med inlägg/ motvind

allt känns inte på topp just nu så är inte riktigt på blogghumöret, jag hoppas ni förstår mig nu när det är ca 2 veckor kvar till förlossning, det är ganska mycket som händer och sker just nu som jag INTE tänker nämna i bloggen.  så är läget nu iaf..

fråga

Bor du själv i ett hus med din pojkvän?
svar: Ja det gör jag, i ett radhus om jag ska vara exakt :P

tvätta sen sova sen tvätta sen sova lite till..

herregud vilken jobbig dag.. jag har tvättat sen har jag sovit sen har jag tvättat sen har jag sovit sen tvättat och nu sitter jag här :P vad är det för fel på mig? jag orkar inte hålla mig vaken längre :S? från att inte kunnat sova alls till att sova hela tiden :S dåligt med inlägg lär det bli idag i  alla fall den saken känns ganska säker, men de beror ju på att jag och älskling ska ut och fixa massa saker också, men kanske hinner sticka in ett inlägg någon gång annars kommer ett ikväll när jag ska sova! puss på er tack för allt tålamod ! <3

godmorgon torsdag!

Godmorgon allihopa idag är det en ganska mulen torsdag som ni kanske ser, är det bara jag som gillar när det regnar och är grått ute? tycker det är jätte mysigt när man ändå bara ska vara inne och storstäda huset hela dagen..  Jag har slängt ner ALLA kläder ner till tvättstugan, ALLT ska tvättas rent :) konstigt nog men tvätta är faktiskt någonting jag inte har någonting emot, det luktar gott och vad är bättre än att få lägga in ny tvättade kläder i garderoben? nu tänkte jag försöka äta lite frukost! hörs senare :) <3

då va det sängdags!

Oj så mycket klockan blev helt plötsligt, måste gå och sova.. en stressig dag väntar med mycket sysslor här hemma! Nu känns det i alla fall lite bättre i ryggen och jag har tagit citodon så jag hoppas jag kan få sova en hel del inatt!  Har inte så mycket mer att skriva idag, puss och godnatt.. föresten, jag stötte inte på någon gammal kärlek, tur de va ;)

Tjena Tjena...

...Hanna här! ;)
sitter och kollar på när Hannah håller på med fiskarna och diskningen innan vi ska baka. Själv sitter jag här och latar mig och låter den tjocka gravida göra allt jobb, så snäll jag är.
Tänkte bara lägga upp en film på Hannah när hon håller på och hoppar runt i hopp om att få igång min förlossning hehe, det va några dagar sen men ändå.
Blev inget film klipp, tog alldeles för lång tid att ladda upp... Tur det annars hade väl Hannah dödat mig ;)
Blir en bild på henne när hon matar fiskarna istället höhö
.... Nehe okej inte det heller den va seg på att ladda upp. Jaja ni får en bild som redan används istället, typ som retur papp ;)
Det är jag och Hannah faktiskt .. vackra va? ;)
tjingeling /hanna

hemma igen + sovit en stund !

Nu är jag hemma igen efter ha varit hos barnmorskan och röntgen och så har jag hunnit sova en stund ;) ! på röntgen fick jag inget svar idag utan de skulle höra av sig till min barnmorska med svaret och sen skulle barnmorskan kontakta mig :) så tyvärr får vi inte reda på det idag men förhoppningsvis imorgon! allt såg bra ut hos barnmorskan men ungjäveln har fortfarande inte fixerat sig, *förlåt mammas plutt* ! men vad jag har läst så fixerar sig inte alla barn, ingen gjorde de för min mamma så de kanske blir samma för mig :) nu ska jag baka kladdkaka med Hannis puss <3

:O

läste nyss mitt horoskop för dagen, de sa att jag skulle stöta på en gammal kärlek och kanske lösa och gå tillbaka till det vi hade..  :O det gör mig lätt oroad, för jag är en sån där riktig fjolla som alltid förlitar mig på mitt horoskop :P skulle det säga att jag skulle stanna inne hela dagen tvekar jag inte en sekund på att jag skulle göra det :P Aja vi får väl se .. hehe !

Onsdag 37 + 2

Idag är det onsdag och min älskade mor ska följa med mig på bäckenmätning nu om en timma så hon kommer snart och hämtar mig.. jag ska göra en bäckenmätning för att se om jag kommer kunna föda naturligt eller behöver göra kjesarsnitt, som sagt misstänker vi att jag har trångt bäcken pga att min mamma inte kunnat föda barn naturligt av samma orsak. men jag hoppas verkligen min lilla kille ska kunna bestämma helt själv när han känner sig redo och vill komma ut.. för säger de att jag måste göra kjesarsnitt blir de förmodligen redan på söndag eller måndag eftersom man gör det i graviditetsvecka 38. Jag hoppas verkligen de säger att jag kan, varit osäker på vad jag velat länge under graviditeten men nu är jag 100% säker på att jag verkligen vill kunna föda naturligt! Efter bäckenmätningen ska jag möta upp Hanna och vandra vidare till barnmorskan :) kanske blir det sista besöket hos henne innan Benji kommer! Känns verkligen att det börjar närma sig nu, jag har vaknat hela natten av förvärkar, trodde jag skulle behöva åka in ett tag när dom va riktigt täta, men nu har jag inte riktigt lika ont längre men jag är helt slut och jätte öm i hela ryggen och nedre delen av magen.  Vi hörs senare! håll en tumme för mig<3

AAAAAAAAAAAAAAJJJJ!

blir så irriterad, nu har jag så ont i ryggen så jag tror jag ska börja gråta :'( inte så täta värkar men sammandragningar hela tiden... jag orkar inte längre .. vill bara lägga mig i sängen under täcket och inte komma ut förän det är dags :'(

befrielse

det har varit så otroligt skönt att få sova så mycket idag som jag kunnat göra ! älskar att de va sånt här väder idag, fick ifs ingenting gjort men det gör faktiskt ingenting för sova va det jag verkligen behövde :) vad har ni gjort en mulen dag som denna ?

Tisdag

äntligen en natt med lite sömn, kunde faktiskt somna igår och har nog bara vaknat kanske 5-6 gånger :) idag ska jag fortsätta fixa här i huset, hoppas Hanna kommer idag jag vill inte vara ensam :( skulle egentligen behövt åka till IKEA och köpa det där skötbordet men det har jag verkligen ingen ork till..  kanske får göra det imorgon istället när jag ändå ska till huddinge KS och göra en sån här bäckenmätning och efter de ska jag till barnmorskan, lite närmare att åka därifrån, eller det känns i alla fall närmare ! nu tänker jag nog antingen baka någonting eller försöka mig på att laga pannkakor för första gången i mitt liv :O  hehhe kommer med en bild sen så får ni se vad det blev av smeten :P puss !

sovgott :*

Nu ska jag sova i min rena nybäddade säng :) hoppas på lite sömn inatt i alla fall.. ska ligga och tänka på min sötnos då går det säkert lättare! <3 sov sött allihopa <3

mummms...

nu ska jag nog ta och baka en liten kladdkaka :) om ni inte märkte det så rimmade jag lite grann (a) detta recept går jag efter så får vi se om det blir bra :)




Ingredienser:

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st  ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl

Utrustning du behöver:

1 st form med löstagbar kant eller annan form som tål ugn

Utrustning som är bra att ha:

elvisp

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°C.

Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.

Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.

Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

 


det suger verkligen..

känner mig bara trött, äcklig och allmänt gnällig.. kommer jag vara såhär jobbig i 3 veckor till? ska det va såhär jobbigt som jag har det nu.. att ingenting känns bra och man vill kramad hela tiden men ändå samtidigt vill man bara vara ifred :S jag sover inte och mår illa hela tiden, är egentligen hungrig men så fort jag kommer till kylskåpet finns det ingenting jag är sugen på :/ förlåt för allt detta eviga gnäll men det känns ändå bättre att få ut det här än att min älskling ska få stå ut med allt gnäll..

tvätta tvätta städa städa..

Man märker väldigt fort att när man flyttat hemifrån finns det liksom inget slut på tvätt och disk och allt städande... finns alltid någonting som måste fixas och göras. Men det känns ju bra när man fått undan en hel del, och det är ju otroligt skönt med alla kläder ny tvättade i garderoben. Nyss när jag stod i framför all tvätt och tvättmaskin i badrummet kom jag på att vi saknar ett skötbord, kollade på ikeas hemsida och hittade en som jag tyckte va ganska smidig och inte alls speciellt dyr ändå med tanke på hur mycket man kommer använda det :P
599 kr.
från IKEA

hmmm.

sitter här hemma med alla maskiner igång, tvn, tvättmaskin, dator, mobil, diskmaskin.. allt bara står om låter men de känns ändå skönare än tystnaden just nu när man känner sig så ensam. men jag är glad att jag har en pojkvän som orkar gå till jobbet så tidigt varje dag och jobba ihop pengar till sin nya lilla familj eftersom jag inte orkar eller kan jobba. Längtar så mycket efter min bebis nu när man ser alla andra med sina små bebisar och alla som föder på tv hela tiden.. undra hur han kommer se ut min lilla kille, jag tvekar inte en sekund på att han är en kopia av Jimmy :) han kommer säkert va det vackraste vi båda har sätt i hela våra liv! jag vill verkligen uppleva den där känslan nu hur mycket man verkligen kan älska ett barn, jag tror inte det ens går att föreställa sig! längtar så mycket ! <3

vecka 37 + 0

Idag ä det måndag och jag är i vecka 37+0, jag har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.. troligen kommer han innan de men vi får väl se. magen har blivit jätte spetsig och nästan ännu lägre än sist skulle jag tro. knappt sovit inatt, och idag har jag fullt upp.. orkar inte!

Du och barnet vecka 37
Mamman:
Dags att ladda med kolhydrater! Du känner förmodligen värkar oftare och starkare, det är ingenting att oroa dig över. se det som en väckarklocka, nu är det dags att ladda med kolhydrater som tex pasta och bröd! när förlossningen börjar kommer du att bränna ca 500 kalorier i timmen. att föda barn är som att springa ett maraton, så det är bra om du är förberedd. vila mycket, ät ordentligt, och ladda med kolhydrater då går det bättre!
Bebis
Större och större ! nu samlar barnet näring som behövs under förlossningen. Hon eller han drar in fostervatten i lungorna och pressar ut det igen, om och om igen, det sista av det här vattnet pressas ut vid förlossningen.

det blir bara värre..

allt just nu blir bara värre, sitter och gråter dagarna i ända och bara mår allmänt piss dåligt, jag drömmer varje natt att någon närstående dör... den här jävla graviditeten tar kål på mig, jag orkar inte längre :'/ för några timmar sedan fick jag en sjuk jävla ryggsmärta i svanken, den är sjuk.. är de på gång tro?

stress/ont

min dag idag har bara varit stressig och så har jag haft jätte ont i magen, jag orkar snart inte ha ont längre, dom får fan söva mig om det ska fortsätta såhär... ursäktar mitt dåliga humör men det här är verkligen en skitdag.. det ända jag vill just nu är att umgås med min mamma men hon jobbar :'(

svar på frågor.

1.känns det konstigt när bebisen rör på sig? svar: ja det känns konstigt, vissa tycker det är mysigt medans andra tycker det är lite obehagligt, som jag :P men självklart är de ändå en lättnad att kunna känna att bebisen finns där inne och mår bra. 2.hur reagera du första gången bebisen rörde på sig? svar:jag vart nog ganska förvånad och glad :) det sägs ju att mamman blir mamma första gången barnet rör sig, alltså att de är dåman verkligen förstår att man ska bli mamma. 3.hur känns det att bli en ung mamma? svar: det känns otroligt bra måste jag säga, ju tidigare man får barn desto längre får man ju leva med det :) 4.funderade du någonsin på att skaffa barn vid den här ålder innan du fick reda på att du var gravid? svar: Klart tanken slog mig då och då, jag har alltid tyckt att unga föräldrar verkar mycket roligare :P

200!

Detta är mitt TVÅHUNDRADE inlägg :D bara så alla vet de (a) <3

fråga 1

ser du upp till någon just nu? svar: jag har nog aldrig varit den personen som sett upp nått speciellt till andra, jag har alltid gått på mina egna åsikter och tankar. Men jag lyssnar ju väldigt mycket på mina vänner och min familj och så :)

IM IN LOVE!

jag blir kär när jag hör en sån här röst, han är ju helt otrolig! blir glad i hela min kropp och själ<3 lyssna och njuuuuut!

frågestund :)

tänkte att vi skulle ha en liten frågestund igen! så om ni frågar så svarar jag :) <3

NYFIKEN

anonym kommenterade bilden på min mage och sa att den ser ut så när det snart är dags :D hur snart tror du  :D?

vad f*n hände? :P

När jag vaknade igår kände jag att allting inte va som det skulle med magen, så tittade jag ner på den, och fick en väldig chock :P hur fan ser den ut? det ser ut som om den ska droppa av :O den hade sjunkit något otroligt bara över natten och nu är den stenhård, jag menar verkligen STENhård ! :S obehaglig... här är en bild, det ser helt sjukt ut :S han har häller inte sparkat eller rört sig sen i torsdags :S men jag känner ju att han är där för han har ju sin lilla hicka flera gånger om dagen :)
innan




efter

lördag

idag är det lördag och jag vaknade tidigt av att en viss människa ringde klockan 7 på en lördagsmorgon.. suck... vad tänker man med då? ingen bebis kom igår som mitt horoskop hade sagt men jag hade fruktansvärt mycket förvärkar hela dagen och hela natten och han det fortfarande men de börjar bli bättre nu. är det pågång eller ska jag ha såhär ont dom 3 veckorna som är kvar :(? någon som kan svara på de?  isånna fall tror jag det är bäst att folk håller avstånd från mig :P jimmy höll på att få stryk av mig igår.. haha jag hade sjukt ont men jag ville verkligen inte åka in till förlossningen :S  får se vad som händer med bebis idag och om han har bestämt sig än, ska försöka hålla er så uppdaterade som möjligt men har knappt sovit de 2 senaste nätterna så måste försöka sova lite tyvärr :/ puss på er, tack för ni har tålamod med oss ibland ! <3

Mammas lilla plutt kom ut nu ! alla väntar och längtar efter dig !

Fredag 36+4

godmorgon allihopa, inatt har varit en jobbig natt eftersom jag inte kunnat sova en blund pga av smärtor! dom håller i sig fortfarande, så blir det värre måste jag nog ringa BM och fråga vad jag ska göra.. men måste ju säga att det är jätte fint väder ute ! önskar jag orkade ta mig ut på en promenad men jag kan knappt resa mig ur soffan med den här smärtan :( Hanna ska komma hit när hon vaknat, hoppas hon vaknar snart så vi senare kan laga lunch tillsammans :) i helgen va det egentligen tänkt jag och jimmy skulle åka med några vänner till ullared men det blev inte av, lika bra de nu kanske. mitt horoskop den här månaden sa faktiskt att mitt liv skulle förändras helt fredag den 13/8 så vi får väl se om det händer något idag:) hoppas hoppas <3

torsdag

Halloj halloj, nu ska jag och Jimmy hem till hans föräldrar på middag :) blev nyss frågad om jag ville följa med två tjejkompisar på bio, och om jag hinner de så är de ju självklart att jag vill de! myyys. idag är jag i vecka 36+3 och Benjamin har sovit så lugnt hela dagen, skööönt som tusan med lite lugn och ro<3

svar om stövlar :)

hur var storleken och var slutar skaftet?
svar: dom va små i storlekarna så ta en storlek större än vad ni har i vanliga fall, möjligtvis 2 om ni vill få plats med tjockare strumpor:) de slutar strax under knät.

baka baka en liten kaka!

Nu har jag bakat sockerkaka :D ja det vart god faktiskt måste jag säga! Vilken duktig mamma jag kommer bli(a) som bakar och städar och donar :) hehe...

mina beställningar har kommit.

Godmorgon Godmorgon mina vänner, som jag lovade igår så ska jag ju lägga upp bilder på det jag beställde + de som jag köpte igår till vagnen :) så håll i er för här kommer de ! :D
kaninen är en speldosa som spelar jätte mysig melodi som jag hade tänkt att ha antingen i vagnen eller spjälsängen :) vad tycker ni?
så en bonusbild på Hanna  från igår och hennes nyttiga måltid :D lax filé och sallad ! önskar jag kunde va så nyttig :P jag åt bara lax och ris :P (och så drack jag läsk, scchhhh!)

min onsdag

idag åkte jag som sagt med Hanna in till stan där hon går hos tandläkaren, och när vi ändå var så nära babyland där passade jag på att köpa det sista som behövdes till Benjamin, saker till vagnen så nu är den helt klar :) tänkte lägga upp bilder imorgon, och som jag hoppades på så kom mina saker från nelly och have2have :) kommer bilder på de imorgon också! När vi var i stan passade jag också på att köpa mig en vanilla latte.. mums.. sen åkte vi hem till mig och lagade middag, Hannas vart ifs lite nyttigare än min :P ...  men nu sitter jag här i soffan själv och tittar på sex and the city, och efter det ska jag sova. godnatt <3

svar på fråga

Fråga: hur kom ni på namnet Benjamin?
Svar: oj det var en svår fråga, jag och Jimmy hade så olika synpunkter på vad han skulle heta, vi hade inte ett enda namn som vi båda tyckte om fören vi hittade Benjamin, det är det ända namnet som vi varit eniga om så det fick bli de ! :)

onsdag

idag är det onsdag och jag vaknade nyss, snart ska jag försöka orka  ta mig till Hanna :) ska följa med henne till tandläkaren sen ska vi nog laga middag och käka tillsammans :) har brist på vad jag ska skriva om.. kanske märks.. men jag hoppas jag får mina saker idag jag beställt från have2have.se och från nelly.com :D

hemma igen

nu är jag hemma igen, vi var och såg prins of persia. det va superbra faktiskt ! sen nu har vi varit och handlat och nu lagar vi senmiddag :) sen ska vi bara lägga oss och mysa i soffan ! godnatt puss på er <3 Ps. förlåt för att de varit dåligt med inlägg idag.

hallooj!

hej mina vänner, inte orkat blogga idag pga att jag känner mig trött och lite nere.. snart kommer älskling hem och då ska vi åka på bio, jätte mysigt ska det bli! bara han och jag <3 hör av mig när jag kommer hem :) jo juste, nytt läsar rekord igår, 132 unika besökare <3

flera svar :)

1. vad heter din barnmorska ?
svar: Margareta heter hon :)
2. vart vill du föda och hur vill du att det ska gå till?
svar: jag vill föda på KS Huddinge, jag vet inte riktigt, jag vill nog föda naturligt men jag vet ju inte om jag kan än, ska på bäckenmätning den 18de augusti :) inte säkert att jag får något svar på om jag kan eller inte men de är värt att försöka :)

svar på frågor

1. hur mycket kostade det att göra såna där modell bilder?
svar: 20 bilder kostade 2200 kr, men då fick vi sminkningen och själva fotograferingen gratis :)
2. Hur bor du/ni? Har ni egen lägenhet och hur har ni råd o.s.v.?
svar: vi bor i ett radhus i kyrkbyn :) ja vi bor ensamma jag och min pojkvän och vi har råd genom att han jobbar, men som småningom tänker jag ju självklart också skaffa mig ett jobb.
3. vart går du hos barnmorskan någonstans?
svar: jag går på barnmorskemottagningen i Huddinge centrum :)

1: Hade du tänkt flytta hemmifrån även fast du inte va gravid?
svar: Jimmy som är min pojkvän och som är några år äldre än mig va redan sugen på att flytta när vi träffades, visst va jag sugen men de va nog inget som hade blivit av än om jag inte blivit gravid.
2: Skulle du isf flyttat med Jimmy?
svar: ja utan jimmy skulle jag inte kunnat flytta eftersom jag går i skolan.
3: Bor Armani hos dig för alltid nu?
svar: nej armani bor hemma hos mamma och pappa :)
4: Saknar du att inte kunna göra allt pga graviditeten?
svar: jo jag saknar att kunna vara ute och festa och göra allt sånt, men inte jätte mycket för jag har ju fortfarande chansen att göra de senare i livet, jag är ung än så länge :)
5: På vilket sätt saknar du/saknar du inte att inte kunna göra allt pga graviditeten?
svar: som sagt saknar jag att gå ut och festa med tjejkompisarna och sånt som jag inte kan göra nu, men det kommer ju senare i livet. det finns nog inte direkt jätte många fördelar  med att vara gravid tror jag så det finns nog ingenting jag inte saknar :) men jag vet ju att bara för jag blir mamma kommer det inte hindra mig från att göra det jag vill .

1. Hur lärde du känna din kompis Hanna?
svar: jag lärde känna Hanna när vi började i samma klass i 7an i kvarnbergsskolan.
2. Är hon din bästa vän eller har du någon annan allra bästa?
svar: Hon är min absolut bästa vän.
3. Tror du hon kommer bli en bra gudmor?
svar: Det tror jag med all säkerhet, hon är en helt fantastisk människa och jag kommer kunna känna att Benjamin är i trygga händer när han är med henne, kommer aldrig oroa mig över de.
4. Hur lång tid är det kvar till förlossningen börjar tror du?
svar: jag tror han kommer komma där runt den 5e september som det är beräknat men jag önskar han kom nu.

Tack för alla frågor, fråga gärna mer! <3

Frågestund!

tänkte att den här dagen kan vi ägna oss till lite frågor och svar, så ni helt enkelt frågar precis vad ni vill om mig så lovar jag att svara! Spännande ! så fråga på nu så mycket ni bara orkar, det blir superkul! Det är helt okej att fråga anonymt om ni inte vill gå ut med vilka ni är! :)

<3

några bilder från igår <3

du och barnet i vecka 36

Mamman :
bara en månad kvar! din livmoder når förmodligen upp till revbenen. runt vecka 32-34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det här kan ha ändrats många gånger under graviditeten. vid vecka 34-36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där. Har du sett om din mage sjunkit något? har magen blivit lägre? du kanske har fått lättare att andas. Även om du har lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad nu, du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir anfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. allt det här är normalt, även om det inte är direkt till någon tröst. nu pratar vi om någonting roligare istället. hur kan man veta att förlossningen har börjat? du kanske redan har känt av förvärkarna? riktiga värkar kommer mer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. riktiga värkar kan inte vilas bort och de slutar inte. ett första tecken kan vara att du ser "slemproppen" som består av en gelé liknande slem som täckt livmoderhalsen under de senaste 9 månaderna, men det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar men det är ett tecken.

bebisen:
Precis som en nyfödd. i den här veckan har ditt barn nästan helt växt i sin skrynkliga hud. huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter. Barnet kan få hicka då och då, det beror på all andningsträning som pågår som en förberedelse för livet utanför magen. Nu kan ditt barn göra allt som en nyfödd kan. Hon eller han har sjunkit ner ännu lägre i ditt bäcken. det flesta barn ligger med huvudet neråt, bara fåtal barn ligger med rumpan först, om så är fallet är det nu dags att försöka vända barnet.

vecka 36 + 0 lilla benjamin<3

Godmorgon allesammans! idag går jag in i graviditetsvecka 36 och det innebär att det är 4 veckor kvar ungefär! börjar bli nervös, ibland känner jag bara nejejnej jag vill inte föda, andra sekunden känner jag att jag inte vill något annat lika mycket i hela världen oavsett hur ont de kommer göra :) jag längtar så mycket efter min bebis, det har ni hört 100000 ggr men jag gör verkligen de! känns som han är så långt bort men när man tänker till en gång extra kommer man på att han kommer ju inte kunna vara närmre än vad han är just nu, men det jobbiga är ju att jag inte kan se honom och pussa på honom!  men snart kommer jag kunna skämma bort honom med all min kärlek, han betyder allt för mig redan !

jippie!

ännu ett nytt läsar rekord! det är ju strålande mina vänner! hela 107 unika besökare <3

i love it !



han är så sjukt bra den här killen, skulle jag träffa honom skulle han få en jätte BAMSEKRAM ! <3<3<3

det börjar närma sig

Nu både märks och känns det att förlossningen kommer närmre och närmre, nu har den så kallade "slemproppen" kommit, det är blodgrejs som kommer ut :S inte speciellt mysigt men får se det som ett bra tecken ! jag längtar så mycket nu efter min lilla bebis även fast jag älskar att sitta här i tystnaden bland ljus, godis och ett bra tv pogram, + en rolig blogg att skriva i !

hemma :D!

Nu har jag kommit hem efter den roliga dagen med Hanna och Annie! vi var i en fotostudio och fotograferade oss :D ! här är några bilder !








allt va supertrevligt ända tills vi skulle åka, då vart förvärkarna alldeles för täta och jobbiga :( <3


söndagsmorgon

godmorgon mina vänner, tänkte bara lägga in ett snabbt inlägg nu innan jag åker, spännande :D! är ni nyfikna? berättar så fort jag kommer hem :)

sen lördagkväll

Nu är första filmen slut och nästa startar väl inom kort, Madde och jag gick ut med Joppe för vi va inte så jätte stora fans av filmen som valdes. känns som om det kommer bli en sen kväll, det gör mig bara ännu tröttare än vad jag är eftersom jag ska upp tidigt imorgon så bara tanken gör mig trött. jag tror jag somnar snart så vi hörs imorgon mina vänner, måste planera inför morgondagen ! pussiluss sov sött ! <3

filmkväll

Hej mina vänner, dåligt med inlägg idag jag vet men har varit lite nere med humöret, det har ju inte direkt varit bra väder.. fast jag känner mig ändå mycket lugnare och mer avslappnad när de regnar. nu sitter jag och jimmy i håkan och Maddes soffa och har laddat upp med godis och chips och cola inför en lång filmkväll, imorgon ska jag iväg på roligheter med Hanna, det får bli en hemlighet vad vi ska göra till imorgonkväll då kan jag berätta, men kom ihåg att jag ska vara borta hela dagen så det kommer vara dåligt med inlägg, ska försöka slänga in ett till nu under kvällen så det kommer in lite nytt :) <3

och med tanke på allt vill jag bara berätta för allmänheten att jag saknar min Hanna jätte mycket :/

lördag 35+5

igår fredag var jag med älskling, Madde, Håkan och Ted och vi hade kräftskiva :D smaskens ! ja det blir ju inte bättre än fina vänner och god mat !  idag går jag och min lilla Benjamin in i graviditetsvecka 35+5, snart är det bara 4 veckor kvar, imorgon söndag är det prick 4 veckor till beräknat datum! Kan berätta att han är vaken med mig nu och lever loppan där inne, knölar och bökar och hickar, det gjorde också att jag vaknade :P igår hade han det mysigt när jag badade bubbelpool, det tycker han om, då sover han som en stock, och så fort man går upp så börjar han böka omkring :) idag ska vi väl försöka hitta på någonting roligt, jag hoppas det blir bättre väder än vad det ser ut att bli ! höres lite senare nu ska jag lägga mig brevid min älskling igen och vila lite till :) puss <3

tvn är min bästis för tillfälet

tvn har den senaste tiden varit min best friend :) en anonym frågade om jag kolla på 16 and pregnant på mtv och självklart gör jag de! tycker det är super intressant och spännande! kollar även på unga mödrar på kanal 5 och livet på bb på tv3 :) superbra !<3

svar på tal !

Det är med glädje jag besvarar dina frågor Natta! du får fråga precis hur mycket du vill jag tycker bara att det är roligt, absolut inte det minsta jobbigt !

1: Känns det skönt att ha flyttat hemmifrån?
svar: det är otroligt skönt att ha flyttat hemifrån, men man längtar tillbaka hem till mamma och pappa ibland också såklart .
2: Tror du själv att du kommer trivas med mammalivet?
svar: jag hoppas verkligen de, ta det inte fel men jag har alltid haft lite svårt för att tycka om barn men det handlar ju mest om andras barn.. jag tror jag kommer trivas jätte bra som mamma till min lilla kille !
3: Har graviditeten vart som du trodde det skulle va innan du ens visste att du va gravid?
svar: jag visste inte alls mycket om att vara gravid innan jag vart de men det har varit ortoligt lärorikt under den här resan och jag har lärt mig jätte mycket och det har varit otroligt spännande även fast det inte alltid är kul att vara gravid, men jag tycker det är jätte häftigt hur våra kroppar kan skapa och utveckla ett människoliv.
4: Hur har graviditeten varit?
svar: den har varit bra faktiskt, mådde inte så illa och har mått bra och så, det är nu mera på slutet som jag har jobbigt med sammandragningar och förvärkar. jag vet flera som har haft det mycket värre än mig, så jag är jätte nöjd med min graviditet.


Beställt från Nelly.com

nu har jag beställt lite saker från nelly.com från rean :) lite från rean måste man ju få köpa.. sen när bebis kommer kommer jag ju inte ha tid att leta festklänningar eller gå och shoppa kan jag ju gissa så passar på nu..
berätta gärna vad ni tycker :)
jag ska bli så jävla snygg och smal sen när Benjamin har kommit :) då ska jag bara njuta över att få sätta på mig mina fina nya klänningar när jag ska på middagar eller nånting ! <3

håller min sko nojja på att komma tillbaka?

Som vissa av er redan vet är jag ju galen i skor, eller va rättare sagt, det lugnade sig ju när jag vart gravid, men nu är den påväg tillbaka tror jag, sitter helt fast och letar skor på internet, redan beställt ett par... men dom va ju såååå billiga !!!
skitsnygga tycker jag :D vad tycker ni?
299 kr på rea  från have2have.se

svar

Fråga : tror du att du kommer fortsätta blogga även fast lilla bebisen har kommit?:)
Svar: Den frågan kan jag ju inte svar riktigt på till 100% eftersom jag bara kan gå på känslan jag har nu. och det beror ju helt på hur benjamin kommer vara om han sover mycket eller om han kräver all min uppmärksamhet, ett barn tar nog nästan all energi så jag vet faktiskt inte helt säkert hur mycket jag kommer orka blogga. självklart vill jag hålla bloggen igång, men det kommer nog bli nån dag ibland då det inte kommer några inlägg, men jag tycker verkligen att det här är jätte roligt så jag tror ändå jag kommer lägga in så många inlägg som jag bara hinner och orkar :)

parken

ja nu fick man veta att man ska följa med till hågelbyparken med mamma syrran och hennes kompis, tydligen går man runt och tittar på djur :P aja allt är roligare än att sitta hemma.. lite jobbigt att mina järnvärden blivit så dåliga igen så jag är så trött hela tiden men har börjat knapra järntabletterna igen så det blir snart bättre :) hörs när jag kommer hem, ska sova hemma i min gamla lägenhet inatt tänkte jag, lite ensamtid kan vara skönt ibland :) vi får se vad som händer ! pussiluss !

Bh

jag vill ha en ny bh .. eller jag både vill och behöver.
den va ganska dyr, men det är en sån jag vill ha och då blir det en sån.
kanske kan önska mig den av min gulliga pojkvän?

läsar rekordet igår !

Godmorgon mina vänner :) kan ju bara berätta att bloggen igår hade 100 unika besökare och hela 183 sidvisningar. Det är ju helt fantastiskt ! <3

Härligt !

Ännu ett nytt läsar rekord! det här är ju helt fantastiskt! det blir så kul att blogga när man får så fina kommentarer och så mycket läsare ! berättar siffrorna imorgon, nu är jag jätte trött, sov gott mina vänner ! <3

hur ska det gå..

AHHHH hur ska det gå... man börjar fundera mera och mera på hur man kommer bli som mamma, och hur svårt det måste vara att uppfostra ett barn, men det säger dom flesta att det där med uppfostran kommer av sig själv och att jag säkert kommer bli en bra mamma men ändå :S jag kan inte sluta oroa mig... det ända jag vet nu i alla fall det är att vi ska ha så mysigt jag och min bebis, vi bara ligga hemma i soffan och mysa hela dagarna :D nu är de väl kanske inte bara så lätt men man kan ju hoppas! det är ju faktiskt sjukt svårt att ens föreställa sig hur man kommer kunna älska någon så mycket och hur svårt det är att ha ett barn. Men jag kommer göra mitt allra bästa för att bli en så bra mamma som jag bara kan ! <3

svar !

fråga: Är du nervös?
svar: Jag antar att du menar om jag är nervös för att föda barn :) och ja, jag är livrädd :P jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag är så rädd över, om det är smärtorna eller om det är den hela stora grejen att bli mamma.. hmm jag tror nog att det är båda faktiskt :) men jo jag är jätte nervös! även fast jag kommer bli jätte glad och förhoppningsfull när förlossningen startar! längtar längtar!

Tack Natta för frågan hoppas du är nöjd med svaret :)! <3

visste ni att...

visste ni att det bästa som finns i hela världen är musik? nämn en människa som skulle kunna klara sig utan musik? det är något vi behöver lika mycket som luft eller mat och vatten... musiken har räddat mig från allt!

paketet

Det här innehöll paketet jag hämtade ut igår :)
och så köpte jag ett iphone skal i måndags som jag kan visa på en gång :) vet inte riktigt vad det ser ut att ha för färg på bilden men det är i alla fall jätte rosa :)

35 + 2

I morse var jag hos barnmorskan och det gick strålande, fick svar på mycket jag funderat på och så skrev vi en liten sammanfattning tillsammans om hur jag tycker att graviditeten har varit. Så lyssnade vi som vanligt på bebisens hjärta och de låg lågt för han låg och sov så mysigt :) han är precis lagom liten så det blir ingen stor bebis tack och lov, det blir en liten liten kille precis som jag ville :) efter barnmorskan åkte jag till Hanna och vi hade det jätte mysigt, behövde verkligen prata av mig med min allra bästa vän, tack älskling<3 Nu sitter jag i soffan och tittar på cleo på svt1 :) hör av mig snart igen! tänkte lägga upp bilder på vad jag fick på posten igår :) är ni nyfikna ?

svar på tal!

yttligare frågor har ramlat in och tycker det är jätte kul ! självklart Rebecca ska du få svar på dina frågor :)

1. vad kände du och tänkte du när du fick reda på att du var gravid?
svar: oj den där frågan är ganska svår, det vart en sån chock, jag bara stod och höll i mig i handfatet och bara stirrade rakt fram av chock, vart förvånad på ett både bra och dåligt sätt. känslorna är så blandade för även fast man vet innan man får svaret vad man vill så vet man inte det när man får svaret, eller så var det i mitt fall. självklart vart jag jätte glad när provet var positivt men med tanke på vilken stor förändring det blir så blir man ganska rädd eller vad man ska säga mitt i all glädje.
2. Hur reagerade din pojkvän?
svar: Han reagerade nog ganska lika som jag, det vart ganska tyst inne på toaletten den där lördags morgonen klockan 6 på morgonen, men han vart jätte glad han också ! det är lite svårt att beskriva en reaktion tycker jag men han blev minst lika glad som jag :)
3. fundera du någonsin på att göra en abort?
svar: Även fast jag skäms över det och det får mig att känna mig som en dålig mamma ibland så ja, jag har faktiskt funderat på abort några gånger, men det var tidigare i graviditeten och enligt barnmorskan är det normalt :)
4. vad hände med din lillebror?
svar: Min lillebror dog i ett svårt hjärtfel när jag var 6 år gammal, ett hjärtfel där man helt saknar en vänsterkammare som man behöver för att klara att cirkulera runt blodet i kroppen utanför mammans mage, kan också berätta att han levde 17 underbara dagar och jag saknar honom över hela mitt hjärta! :) <3

Tack Rebecca för dina frågor jag hoppas du är nöjd med svaren, och jag uppskattar att du gillar min blogg :) puss !

svar

fråga : var det länge sen din bror dog?
svar : det var 12 år sedan som min lillebror dog, men det känns som om det va igår.

tröööööötttter.

Nu är både jag och bebis helt utmattade, lillen sover där inne och jag är så trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna.. imorgon ska jag till barnmorskan och Hanna följer med snäll som hon är<3 sen ska jag väl bara vara hemma hela kvällen och mysa och ta det lugnt som jag faktiskt lovat läkaren. men nu ska jag försöka sova, sovgott <3

viktigt

tycker bara det känns viktigt att berätta för er att bara för att jag mår dåligt nu i slutet av graviditeten betyder det inte att bebis mår lika dåligt, han har mått prima hela tiden även fast jag har haft så fruktansvärt ont och så. Hans kurva har alltid legat jämnt och hans ctg har hela tiden sett så bra ut som det kan bli! så ni kan vara lugna hehe :)

vecka 35 + 1

Just nu sitter jag och tittar på unga mödrar för jag kunde inte somna om efter att Jimmy åkte till jobbet. idag ska jag åka till Huddinge och hämta ut mitt paket och sen gå till Madde :) mysigt mysigt. skönt att bara ta det lugnt och umgås i det här skitvädret..  kanske blir ett litet blogginlägg därifrån :) i eftermiddag ska vi iaf till Jimmys föräldrar för att få ut det sista ur hans gamla rum, det är lite bebiskläder och sånt till Benjamin vi fått och sånt. Hej så länge !

Svar på tal !

Fråga : ska du föda med kejsarsnitt eller naturligt?
Svar: det vet jag faktiskt inte än, jag ska göra en såkallad bäckenmätning den 18de augusti men dom brukar inte kunna veta även fast man gör en sådan röntken. de kan mycket väl vara så att det blir kejsarsnitt eftersom min mamma fött 4 barn med kejsarsnitt för hon har för "trångt bäcken". och om ni undrar vad jag vill så vill jag nog försöka föda naturligt, det finns ju faktiskt bedövningar och annan smärtlindring, men visst tänker man tanken då och då att kejsarsnitt vore behagligt :P

de har kommit :)

fick nyss sms om att jag ska få hämta ut mitt paket från h&m.. hmmm undra vad de kan vara :D? lägger upp bilder imorgon när jag hämtat ut de som kommit, kan vara så att de kan vara en liten overall och en liten kofta kanske?
kanske ???

Svar på tal !

fråga : bråk med jimmy i helgen?
svar: som sagt tänker jag aldrig skriva ut om mitt förhållande, ifall vi bråkar eller så. jag berättar bara vissa saker som är bra :)

frågor

kom ihåg att våga fråga om det är någonting ni undrar över, vad det än gäller är jag öppen för att svara på alla era frågor! det är bara kul och det finns säkert flera än ni som undrar över samma saker ! :)

Svar på tal !

underbart med frågor tycker jag! kul att ni vågar fråga! <3


1. hur anade du att du var gravid?
svar: mina bröst vart väldigt stora väldigt fort och de va då jag började ana att jag va gravid och gjorde ett test :)
2. vad hände med din lillebror?
svar: min lillebror dog i hjärtfel när jag var sex år gammal, det har varit väldigt jobbigt för mig och det är det fortfarande.
3. varför fick du skadestånd?
svar: jo, jag var med om en moped olycka för 2 år sedan som gjorde att jag skadade ryggen och därför fick jag skadestånd :)
4. hur kom det sig att du vart gravid?
svar: man kan inte säga att det var slumpen, jag slutade med mina p-piller för jag va tvungen att göra det för jag mådde så dåligt av dom psykiskt, så pratade vi om att skaffa barn, så vi sa att om jag kunde bli med barn så ville vi behålla det. jag trodde nämligen inte att jag kunde bli gravid eftersom vi hade oskyddat sex i över 6 månader utan att någonting hände.
5. har du hoppat av gymnasiet?
svar: nej verkligen inte :) jag har tagit ett ledigt år från skolan och hoppas med hela min själ att jag kommer orka hoppa på 3an om ett år igen !
6. vart har ni erat radhus?
svar: vårat radhus ligger i botkyrka.
7. vad tycker jimmys föräldrar om att ni ska bilda familj?
svar: Jag tror det hade lite lite svårt för det i början, åtminstånde en utav dom men nu har det absolut inget emot de.
8. ska ni förlova er snart?
svar: förlovning är inget vi diskuterat, men vi får väl se :)

tack för frågorna, jag försöker svara så bra som möjligt och jag hoppas du är nöjd med svaren. och tack för all positiv energi! <3

måndag vecka 35 + 0

hej allihopa, har inte kunnat göra några inlägg under helgen av olika anledningar jag tyvärr inte vill lägga upp i bloggen. jag och  min lilla Benjamin i magen mår bra. just nu sitter jag i soffan hemma och tittar på tv och väntar på att jimmy ska komma hem, jag va nyss och fikade med mamma och lillasyster ebba, det behövdes... på onsdag ska jag till barnmorskan, nu har jag inte varit där på fyra veckor för förra gången jag hade tid låg jag inne på förlossningen, egentligen ska man ju gå varannan vecka nu men så har det inte blivit nu senaste..  jag ska verkligen försöka orka ta mig dit på onsdag men jag vet inte om jag orkar de, jag sover knappt längre och magen spänner för jämnan.. hur länge till ska man orka?

RSS 2.0